Aquestes són les receptes que he anat anotant en la meva Llibreta de Cuina al llarg d'aquests anys. Fa dos anys van diagnosticar celiaquia a la meva filla petita, i des de les hores les vaig adaptant com puc a la versió SENSE GLUTEN.

Receptes per temes

dissabte, 6 de febrer de 2010

PATATES FARCIDES DE SALSITXAAquestes patates feia molts anys que no les menjava, la mare les solia fer fa molts anys. Van quedar delicioses, les repetirem aviat. Proveu-les val la pena.

Ingredients:
 • patates de mida mitjana 1 o 2 per cap
 • salsitxes una per patata
 • 1 copa de XERÈS (he posat mig got dels de vi)
 • pebre, sal i orenga
Cal fer:
 1. Pelar les patates i fer el forat amb l'estri de buidar cors
 2. Insertar la salsitxa a l'interior
 3. Daurar-les en l'olla a pressió, anant-les girant fins que estiguin torradetes
 4. Posar sal, pebre i orenga
 5. Afegir una copa de xerès
 6. Tapar l'olla a pressió, baixar el foc al mínim i deixar de 10 a 15 minuts a partir de quan surti la segona ratlleta (he posat 6 patates i ha hagut de ser 15 minuts)
NOTA: Donat que a gairebé tothom se li han cremat, les he tornat a fer seguint pas a pas. El resultat és que també se m'han cremat :-(  Repassant les passes, només he fet diferent dues coses: avui ho he fet amb una olla superràpida nova (WMF perfect), però l'he obert a només 3 o 4 minuts de la segona ratlleta, perquè sentia olor a cremat; i l'altre que crec que HA SIGUT L'ERROR, és que no he baixat el foc al mínim en tapar l'olla. És probable que sigui això. Per si de cas el proper cop hi posaré a més a més mig gotet de caldo o aigua.
Bé, l'altre vegada seria la sort de la principiant...
  javascript:void(0)


  6 comentaris:

  1. Fa molt bona pinta, intentaré de fer-la però tinc un dubte: quan dius de posar-les a l'olla a pressió parles de "la segona ratlleta", què és aquesta ratlleta?

   ResponElimina
  2. Hola guapa,
   doncs a la meva olla a pressió, saps que has de començar a comptar quan surt la segona ratlleta del pitorro de la pressió. Si tens una antiga que no té ratlletes, has de començara comptar quan l'olla comença a fer soroll de gas, i has de baixar el gas i anar controlant. Fes-les, etsan boníssimes!!
   Merci pel comentari!!

   ResponElimina
  3. ¡Anda!.. ¡pero si ya tienes unas cuantas recetas publicadas! La verdad es que encuentro el blog bonito y esta foto es magnífica... entran ganas de mojar pan en ella.

   ResponElimina
  4. Avui les faré. Ja t'explicaré com han quedat.
   Felicitats pel blog i..... endavant.
   Esperem més receptes.

   ResponElimina
  5. Doncs no m'han sortit. Al tenir tan poc líquid, sols la miqueta d'oli i el vaset de xerés, se m'ha recremat tot. Ha quedat tot enganxat a la base de la olla a presió i tot el fondo recremat. No li cal cap altre líquid???

   ResponElimina
  6. Hola Jomateixa, doncs no sé què pot haver passat, la veritat és que una de le smeves germanes les va fer i també se li van recremar, en el seu cas, però, em penso que va ser perquè enlloc de xerès hi va posar conyac o un altre licor amb molta més graduació, i se li va cremar i recremar...un desastre. No ho sé, les tornaré a fer jo, a veure si em tornen a sortir bé. I repassaré la recepta, per si em vaig equivocar. Sento que us quedessie sense dinar.

   ResponElimina