Aquestes són les receptes que he anat anotant en la meva Llibreta de Cuina al llarg d'aquests anys. Fa dos anys van diagnosticar celiaquia a la meva filla petita, i des de les hores les vaig adaptant com puc a la versió SENSE GLUTEN.

Receptes per temes

dilluns, 21 de novembre de 2011

PASTÍS DE FORMATGE I PLÀTAN, UNA MICA LIGHT


Avui he fet una recepta improvitzant. No ha quedat malament. Evidentment no és el mateix que fer-la amb nata, però es tractava de fer un pastís de formatge una mica menys calòric que els habituals, i que es pugui menjar. Jo l'he trobat bò. I si no m'he equivocat contant calories, són 140kcal els 100gr.

La veritat és que el meu objectiu seria fer exactament el mateix pastís que feien en un restaurant de Barcelona que fa uns anys va tancar, es deia CHICAGO'S PIZZA PIE FACTORY, estava al c/Provença. Recordo que cap allà l'any 96 o 97 van publicar en un díptic la recepta del Pastís de Formatge i plàtan. La vaig fer unes quantes ocasions, però malhauradament la vaig perdre quan vem fer canvi de pis. Aprofito a demanar que si algú per mega-casualitat de la vida em llegeix i la té, que ens la passi, si us plau. Era boníssima.

Ingredients:

 • 250gr formatge philadelphia
 • 270gr o 4 unitats de plàtans
 • 100ml de llet descremada
 • 3 ous (amb  4 crec que milloraria, però no vull aumentar les calories) 
 • 2 cull soperes de farina d'arròs
 • 4 cull soperes de sucre (no m'he atrevit a posar espartam, però ajudaria a reduir encara més les Kcal)

 Cal fer:

 1. Precalentar el forn a 180º
 2. Mesclar-ho tot amb la baterdora
 3. Si es vol, fer primer un llit de galeta triturada amb mantega fosa. Jo no l'he fet. Kcal, kcal, kcal...
 4. Posar la mescla en un motlle de silicona i 30 min al forn.
 5. Deixar refredar en el mateix motlle i desmotllar.
Que aprofiti.

Aprofito per preguntar una altra cosa. Algú sap, quina quantitat de albúmina en pols és la que substitueix un ou? I quan fas servir albúmina en pols, l'has de rehidratar primer amb aigua. O es posa directament en la mescla i ja està.
Em vaig comprar un pot d'albúmina a Sosa i no tinc ni idea de com s'utilitza.


 

1 comentari:

 1. Hola!! T'he atorgat el premi Best Blog!!
  Felicitats!!
  http://elreceptari.blogspot.com.es/2013/04/premi-best-blog.html

  ResponElimina